A Csíksomlyói kegytemplom

k, 06 nov 2012 18:32:14 EET by admin, 4376 views

Sokak számára úgy országunkon belül, mint határainkon túl Csíkszereda nem mondana semmit a hozzá kötődő Csíksomlyói zarándoklat nélkül. Jelentősége nem csupán ebben merül ki, évről-évre kihangsúlyozza a kereszténység magyarságot összefogó szerepét és a valahova tartozás érzésével, erősíti meg az idelátogató embereket. Ha látogatásuk nem esne egybe a Csíksomlyói búcsúval, a kegytemplom megtekintése valamint a zarándokút jelentős élményt fog nyújtani.

Salvator kápolna

k, 06 nov 2012 18:34:24 EET by admin, 4373 views
Érdekes látnivalónak minősíthető a Kissomlyó hegyén álló történelmileg titokzatos Salvator kápolna. Építéséről nincsenek hiteles adatok csupán egy legenda sejtet némi információt épüléséről mely szerint a nándorfehérvári győzelem emlékére építették.
 

Szent Anna tó

k, 06 nov 2012 18:35:12 EET by admin, 4372 views
Egy rövid kirándulásra a legalkalmasabb hely a vidéken a Tusnádfürdő vonzáskörébe tartozó Szent Anna-tó, Székelyföld talán leglátogatottabb természeti ritkasága. Gyalogosan is könnyen megközelíthetjük a Tusnádfürdőről jelzett útvonalon. Autóval Kézdivásárhely felől Bálványosfürdőt érintve illetve Csíkszereda vagy Sepsiszentgyörgyről érkezve műút vezet a tóig. Mindenki számára csak ajánlani tudjuk ennek a ritka természeti szépségnek a megtekintését.
 

Gyilkos tó

k, 06 nov 2012 18:37:44 EET by admin, 4370 views

A másik egyedülálló természeti látványosság, amelyet nem szabad kihagyni. Csíkszeredától autóval könnyen elérhető, kellemes kikapcsolódást nyújthat minden vendégünk számára. A tóból kilátszó fáknak egyedülálló legendája minden látogatót borzongással tölthet el, de egy rövid csónakázás után könnyen megváltozik mindenki véleménye, ugyanis ez a turisztikai látványosság a nyugalmat és a béke érzését nyújtja a pihenni vágyók számára.

Madarasi Hargita

k, 06 nov 2012 18:38:25 EET by admin, 4369 views

Az elzártság szimbóluma is lehetne Székelyföld e területe. Nehezen megközelíthető a Hargita hegység legmagasabb, 1801 méteres pontja, de aki feljut, annak kellemes kikapcsolódást nyújthat. Tiszta időben egész Székelyföldre gyönyörű panoramikus kilátás tárul elénk, amely felejthetetlen élményeket biztosit a látogató számára.

Hargitafűrdő

k, 06 nov 2012 18:38:59 EET by admin, 4369 views

A városhoz tartozó de 20 km távolságra fekvő kis település kellemes kikapcsolódást nyújthat a téli sportok kedvelői számára, ugyanis sípályái a legjobbak egész Székelyföld területén. Mindenkinek ajánlani tudjuk, hogy látogasson el ide. Autóval könnyen megközelíthető, ugyanis jó minőségű autóút vezet a településre.

Békási szoros

k, 06 nov 2012 18:39:39 EET by admin, 4368 views

A hajtűéles kanyarairól valamint lélegzet elállító szikláiról híres terület egész Erdélyben egyedülálló. Csíkszeredától autóval egy órányira található. Mindenki számára tiszteletet sugároznak a hegymászást kedvelők paradicsomaként ismert sziklák.