Biserica din Şumuleu-Ciuc

Ma, 06 nov 2012 18:32:14 EET de admin, 6528 vizualizări

Pelegrinajul la Şumuleu-Ciuc face cunoscut oraşul Miercurea-Ciuc pentru mulţi din ţară şi peste hotare. Pe lângă acest fapt are importanţă deosebită în accentuarea rolului unificator a credinţei şi a sentimentului de a aparţine unui întreg. În cazul în care excursia dumneavoastră nu ar fi concomitentă cu pelegrinajul, veţi putea avea parte în amintiri memorabile prin vizitarea bisericii şi prin parcurgerea drumului pelegrinat.

Căpâlna Salvator

Ma, 06 nov 2012 18:34:24 EET de admin, 6524 vizualizări
Căpâlna Salvator datorită legendei sale mistice este una dintre atracţiile cele mai interesante de pe Muntele Şumuleu-Mic. Despre construirea acesteia nu avem date certe doar o legendă sugerează câteva informaţii despre existenţa ei . Legenda spune că ar fi fost construită în amintirea victoriei de la Belgrad.
 

Lacul Sfânta-Ana

Ma, 06 nov 2012 18:35:12 EET de admin, 6521 vizualizări
Lacul Sfânta-Ana este locul cel mai potrivit pentru o excursie scurtă, aflându-se în regiunea atractivă a Băilor Tuşnad, fiind cel mai des vizitat raritate naturală. Marcajul turistic care porneşte din Băile-Tuşnad asigură o tură potrivită pentru turişti. Pentru cei care vor să vină cu maşina, drumul asfaltat dinspre Târgu-Secuiesc prin Băile-Balvanyos sau dinspre Miercurea-Ciuc şi Sfântu-Gheorghe este o altă posibilitate de a ajunge.
 

Lacul Roşu

Ma, 06 nov 2012 18:37:44 EET de admin, 6518 vizualizări

Lacul Roşu este o altă atracţie naturală, care merită să fie vizitat. Din Miercurea-Ciuc cu maşina este uşor de apropiat şi garantează o recreaţie plăcută pentru oaspeţii noştrii. Legenda unică a triunchiurilor de copaci din lac înspăimântează vizitatorii, dar după o plimbare scurtă cu barca opinia se schimbă, fiindcă această atracţie turistică oferă sentimentul de pace şi linişte pentru cei care vor să se odihnească.

Mădăraş-Harghita

Ma, 06 nov 2012 18:38:25 EET de admin, 6516 vizualizări

Acest teritoriu poate fi un simbol ermetic. Nu este uşor de cucerit vârful cel mai înalt, de 1801 m al Munţii-Harghitei, dar pentru cei care reuşesc să ajungă la vârf, reprezintă o relaxare plăcută. Când vremea este însorită viziunea panoramică devine o impresie de neuitat pentru vizitatori.

Băile-Harghita

Ma, 06 nov 2012 18:38:59 EET de admin, 6516 vizualizări

Băile-Harghita este localitatea care aparţine tot oraşului Miercurea-Ciuc, aflându-se la 20 de km de oraş, oferă o relaxare plăcută mai ales fanilor sporturilor de iarnă, deoarece pârtiile sunt cele mai bune din întregul teritoriu. Vă recomandăm vizitarea acestei localităţi atât iarna cât şi vara. Cu maşina şi pe undrum de calitate este uşor accesibil.

Cheile Bicazului

Ma, 06 nov 2012 18:39:39 EET de admin, 6515 vizualizări

Teritoriul faimos datorită serpentinelor şi stâncilor este unic în Ardeal. De la Miercurea-Ciuc se află la o distanţă de o oră cu maşina. Stâncile cunoscute ca paradisul alpiniştilor sugerează respect şi măreţie.